Széchenyi 2020

GINOP-2.1.8-17—2018-02322

Asztalosipari fejlesztés az SZ+C STÚDIÓ Kft-nél.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17—2018-02322
A kedvezményezett neve: SZ+C STÚDIÓ Kft
A projekt címe: “Asztalosipari fejlesztés az SZ+C STÚDIÓ Kft-nél.”
A szerződött támogatás összege: 29.610.495Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

Az Sz+C Stúdió Kft. 1997.novemberében alakult családi vállalkozás, építőanyag kereskedési, építőipari kivitelezési és fővállalkozási tevékenységekkel.

Cégünket a folyamatos fejlődés jellemzi. Sok éves munkával létrehoztuk Szekszárd egyik legkorszerűbb és reményeink szerint a vevői és partneri igényeket magas színvonalon kielégítő, esztétikus új telephelyünket a Szekszárd, Tartsay v. u. 30. sz. alatt, amelynek további fejlesztése ma is tart, és a Szekszárd, Palánki úti gyártó üzemünket is elindítottuk.

A projekt keretében olyan gépeket vásároltunk, amelyek segítenek a faipari hulladékok újrahasznosításában. Az általunk végzett faipari munkálatok során képződő hulladékok gyakorlatilag csak elégetés formájában hasznosultak eddig. Hasonló a helyzet számos általunk ismert helyi cégnél is: az újrahasznosítható alapanyag egyszerűen eltüzelésre kerül. A tömbösítő présgéppel az anyagfelhasználásunkat optimalizáljuk; olyan új feljavított tulajdonságú fa-épületelemeket tudunk gyártani, amelyek iránt folyamatosan nagy a kereslet (tömbösített faanyagok). Az így kapott újrahasznosított alapanyagokból a négyfejes gyalu- és profilautomata géppel, a különféle automata megmunkálásokkal a kívánt speciálisan megmunkált felülettel kialakított fa-elemek állíthatók elő (mart és egyedi formájú gerendák, felületburkolati elemek, stb. Az adalékanyagok, tartósítószerek elhagyása, a korlátozott só- és cukor-felhasználás, valamint az egészséges alapanyagok alkalmazása miatt a helyi lakossági ellátás igényei mellett a közétkeztetési feltételeknek is fokozottan meg tudunk majd felelni.

Projekt fizikai befejezése 2019. augusztus 30-án megtörtént.