Vessen véget a didergésnek!

Hőszigetelés

PROBLÉMA: HIDEG FALAK, MAGAS FŰTÉSSZÁMLA

hoszigeteles-kepA rossz hőszigetelő képességű homlokzati falak belső oldala télen fűtés mellett is hideg. Ez kellemetlen hőérzethez és magas fűtésszámlához vezet. Az is előfordulhat, hogy az ilyen lakások falsarkaiban megjelenik a penész. A problémát szinte kizárólag a belső tér hőmérsékletének növelésével lehet ellensúlyozni, ami viszont további fűtésköltséggel jár.

MEGOLDÁS: BELSŐ OLDALI HŐSZIGETELÉS MULTIPOR ÁSVÁNYI HŐSZIGETELŐ LAPPAL

Ahol a homlokzati fal külső oldali hőszigetelése valamilyen oknál fogva nem megoldható – pl.: védett homlokzatok, vagy beépítési korlátok, vagy társasházak lakóközösségi szándék hiánya – ott a Multipor belső oldali ásványi hőszigetelés nyújt a lakás hőszigetelő képességének javítására egyedi megoldást.

A Multipor hőszigetelő lapok alacsony páradiffúziós ellenállása és kapilláris szerkezete biztosítja a belső oldali hőszigetelés párazáró réteg nélküli, páratechnikailag megfelelő szerkezet kialakítását.

Az új belső oldali hőszigetelés eredményeképpen jelentős mértékben csökken a fal hővesztesége, magasabb lesz felületi hőmérséklete, ez kiváló lakóklímát biztosít és egyben fűtésszámla-megtakarítást eredményez.

TERMÉKJELLEMZŐK

hoszig-1A Multipor ásványi hőszigetelő lap 100%-ban homogén, stabil kristályszerkezetű, tömör, alaktartó, szálasanyagmentes, egyben kiváló hőszigetelő.

Hővezetési tényező értéke: (λ) 0,045 W/mK.

hoszig-2Az anyagszerkezet a fűtött tér páratartalmát képes felvenni, majd azzal egyidejűleg a kapilláris szerkezetnek köszönhetően azt visszavezetni a belső tér felé (telítődés-száradás). A teljes felületű ragasztásos technika alkalmazásával elkerülhető a hőszigetelés „mögötti” páralecsapódás. A hőszigetelés egyben páraszabályozó szerepet is betölt, melynek során a fal belső oldalán a páratartalom alacsony marad, így nem lesz páralecsapódás a korábbi hideg felületen.
hoszig-3A Multipor ragasztóhabarcs lúgos közege gátolja a penészgombák megjelenését, ami további biztonságot jelent a penészedés ellen.
hoszig-4A nem éghető ásványi hőszigetelő lapok az A1-es tűzállósági osztályba tartoznak, így gondoskodik a szerkezet teljes tűzvédelmi biztonságáról. Tűz esetén, magas hőmérsékleten sem keletkezik mérgező gáz és füst.
hoszig-5A Multipor ásványi hőszigetelő lapok a Multipor és Multifi x ragasztóhabarcsokkal egyszerűen és könnyen beépíthetőek falra és födémre. A Multipor ásványi hőszigetelő lapok kézi fűrésszel könnyen méretre vághatóak, akár ívesre is. A hőszigetelés sík, homogén felülete nyersen is esztétikus megjelenést biztosít, azonban további felületképzés esetén takarékos anyagfelhasználást tesz lehetővé. A csekély bedolgozási idő egyértelmű időnyereséget teremt. A bedolgozás során keletkező maradék lapok újra felhasználhatóak.
hoszig-6A Multipor hőszigetelő lap megkapta a Magyar Környezetbarát Termék Tanúsítványát. Ökológiailag kifogástalan építőanyag.
Tudjon meg többet!
www.hoszigetelesbelulrol.hu