Új trendek a beton burkolókövek piacán

Úgy variálhatjuk, ahogy tetszik

Régóta használunk különböző méretű és formájú burkolóköveket, akár egyetlen felületen belül. Ezeket a köveket korábban külön sablonban gyártottuk, ezért egy kicsit mindig eltértek egymástól. Korábban a különféle színű, vastagságú és formájú termékeinkből nem volt mindig teljes a raktárkészletünk, így, aki kisebb felületek burkolásához keresett egy-egy népszerűbb típust, annak esetenként hosszú várakozási idővel kellett szembesülnie.

A legújabb fejlesztéseinknek köszönhetően azonban a fenti problémákat orvosoltuk. Vario sablonjaink ma már nagyobb formaválasztékot biztosítanak, mindenki megtalálja köztük a számára legkedvesebbet. Lerakásuk egyszerű, és ha a gyártó utasításait betartjuk, elkerülhetjük a kövek sakktáblaszerű ismétlődését és az átmenő
kereszthézagok sokaságát is. A vario termékek csak soronként kaphatóak.

A KK Kavics Beton vario formaválasztéka: Savaria vario, Bologna vario, Bázel vario és Colonia vario.

Kavicsbeton

Éljünk színesebben!

Ez a mottó vezérelt bennünket az új, melírozott színeink fejlesztésénél. Korábban is használtunk több színt egyazon felület gyártásánál, de sok kő felülete homogén, egyszínű volt. Az új eljárással gyártott köveink mindegyikén több szín keveredik a felületen.

Az egyidejűleg alkalmazott színpárokat úgy választottuk ki, hogy karakteresen hangsúlyozzák az eltérő színeket, vagy harmonikusan egészítsék ki egymást. Az utóbbira a legjobb példa a homokkő színünk, amely pasztelles árnyalatával egyedülálló a palettánkon.

A KK Kavics Beton melírozott színválasztéka: andezit, borostyán, korall, topáz, láva és a homokkő.

Kavicsbeton

Szépsége az egyenetlenségéből fakad

A mesterséges burkolóanyagok többnyire sík felülettel rendelkeznek, míg a természetes anyagok általában strukturáltak, nem teljesen egyenletesek. Az anyag enyhe, 2-3 mm-es szintkülönbségei szórt fénynél és alacsony oldalirányú megvilágításnál érvényesülnek igazán. Ezek a finom felületi egyenetlenségek a járást nem, de a látványt egyedülálló módon befolyásolják.
Savaria termékünk classic (sík) és natúr (strukturált) felülettel is kapható. A Bologna vario és a Bázel vario felülete megegyezik, míg a Savaria vario és a Colonia vario felülete ezektől is eltér.

A KK Kavics Beton strukturált felületű formaválasztéka: Savaria vario natur, Bologna vario, Bázel vario és Colonia vario.

Kavicsbeton Kavicsbeton

 

Többnek látszik

A burkolatok esztétikai látványának fokozása érdekében már korábban is alkalmaztunk különféle felületi megmunkálásokat, például mosást, antikolást. A strukturált felületű köveken eddig még nem alkalmazott eljárásunknak köszönhetően, még inkább kiemelhetők a felület egyenlőtlenségei, ami a sötétebb árnyalatú, pl. antracit köveken a leglátványosabb.

A KK Kavics Beton struktúrált és antikolt felületű termékválasztéka: Savaria vario antik antracit és Colonia vario antik antracit.

Kavicsbeton

Varázslat eltérő színekből és felületekből

Nagy felületek burkolásánál korábban is többféle anyagot alkalmaztak, például a kazettás fektetésnél, ahol az egyik anyag keretezte a másikat. A látvány fokozása érdekében ilyenkor leginkább diagonális elrendezést alkalmaztak. A legújabb termékválasztékunkban található új kőformák, a különböző megmunkálású felületek és színvariációk ügyes párosításával igazán látványos burkolatokat alakíthatunk ki, aminek csak a képzeletünk szab határt.
Például a Savaria vario antik antracit burkolatot Budapest mosott gránittal keretezhetjük, vagy ha úgy tetszik, felcserélhetjük a kettőt. Az eltérő színek és felületek látványosan kiemelik a burkolat elemeit és rakásmintáját.

KavicsbetonA kert épített harmóniája

A burkolatok széleinél nem ér véget a kert. Épített elemekből készített lépcsőkkel, kerti- és támfalakkal, kerítésekkel bővíthetjük, melyekkel harmonikus környezetet teremthetünk, ha következetesen kitartunk az egységes anyaghasználat mellett. 10×20 cm-es téglákból sok mindent meg lehet építeni, de a lehetőségeknek csak a képzelet szab határt.
Az Aquincum kőcsalád négy kőformája az Aquincum blokk-kal kiegészülve, szinte mindenre egységes és esztétikus megoldást nyújt. Az Aquincum
téglával süllyesztve, a nagytéglával kiemelt kerti szegélyként burkolatot keretezhetünk. Kiemelt vagy süllyesztett útszegélyként az Aquincum blokk használható. Lépcsőt az Aquincum nagytéglából és az Aquincum blokkból is építhetünk. Kerti- és támfal, valamint kerítés építéséhez is az Aquincum blokkot ajánljuk.
Speciális kertépítő elemeink a Lisszabon támfal, Lisszabon bor-dás kosár és a Lisszabon kerti sütő.

Kavicsbetonwww.kavicsbeton.hu