Óvodafelújító program

Májusban indította óvodafelújító programját az újHÁZ Centrum, Magyarország meghatározó építőanyag-kereskedelmi vállalata. A programra még egy hónapig pályázhatnak az óvodák országszerte, hogy elnyerjék az egymillió forint értékben átalakított álommosdót vagy a tíz kültéri játszóházikó egyikét. Szekeres Nóra nem csak a Pöttöm Fürdő Program nagyköveteként támogatja a kezdeményezést, hiszen zsűritagként a döntésben is aktívan részt vesz.

Az óvodák 2018 június 30-ig pályázhatnak, hogy elnyerjék az újHÁZ Centrum egymillió forintos támogatását. Az építőanyag-kereskedelmi hálózat az elmúlt évek alatt több ezer felépített és felújított otthon létrehozásában nyújtott szakértő segítséget. A társadalmi felelősségvállalás jegyében vállalt cél, hogy a gyerekek által megálmodott és lerajzolt mosdót megalkossa a vállalat.

„Nagyon fontos számomra, hogy a gyermekeim az otthonukon kívül is megfelelő környezetben legyenek, ahol szívesen hagyom őket. A legkisebb fiam még óvodás, ideje nagy részét az oviban tölti. Épp ezért hiszek a Pöttöm Fürdő Programban, mert az a célja, hogy szebbé és komfortosabbá varázsolja a picik életterét.” – mondta a kezdeményezésről Szekeres Nóra, a Babavilág műsor vezetője.

Az újHÁZ Centrum teljes körűen felújítja egy óvoda mosdóját

A pályázóknak egy, az óvodások által közösen rajzolt képet kell beküldeniük, amely álmaik ovis mosdóját ábrázolja. Az óvodák a képeket a www.facebook.com/pottomfurdoprogram oldalra tölthetik fel, ahol bárki szavazhat rájuk. A tíz legtöbb szavazatot gyűjtő óvoda színes kültéri újHÁZikó játszóházat kap ajándékba.

Az álommosdót nyerő óvodát több szempont alapján választja ki a zsűri. Az óvodai összlétszám, a mosdó jelenlegi állapota, a felújítást motiváló tényezők és a Facebookon szerzett szavazatok száma mind szerepet játszanak majd a döntésben.

A zsűri tagja – Dr. Rázsóné Szórády Csilla, az újHÁZ Centrum cégvezetője és Szekeres Nóra mellett – Horváth Roland Barcsay-díjas festőművész is, aki a színes gyerekrajzokból inspirálódva egy dizájnmotívumot készít a kiválasztott mosdóba. „A legkisebbeknek a legnagyobb a fantáziája, képzelőerejüknek lehetetlen határt szabni, és nem is kell. Nagyon örülök, hogy a Pöttöm Fürdő Program keretében a gyerekek rajzolhatják meg az általuk megálmodott mosdót, amelyekből én alkothatok majd dizájnmotívumot. Igazi álommunka ez számomra.” – fogalmazta meg Horváth Roland.

Az újHÁZ Centrum országos hálózata a társadalmi felelősségvállalás jegyében 2016-ban indította útjára a „Jót tenni jó” elnevezésű kampányát, amely egy tudatos és hosszú távú koncepció a hálózat részéről. Dr. Rázsóné Szórády Csilla, az újHÁZ Centrum cégvezetője elmondta: az építőanyag-kereskedelmi vállalat célja, hogy a helyi jó ügyek felkarolásán keresztül felhívja a figyelmet a lokálpatriotizmus és az emberségesség fontosságára. „Így szeretnénk másokat is motiválni arra, hogy közösségük aktív tagjaként segítő szándékkal forduljanak egymás felé” – tette hozzá a hálózat vezetője.