Belső oldali hőszigetelés

Belső oldali hőszigetelés MULTIPOR ásványi hőszigetelő lapokkal

A homlokzati falszerkezetek külső oldali hőszigetelése nem minden esetben megoldható. Például, amikor több lakásos házban a tulajdonosok nem tudnak megegyezni a közös beruházás finanszírozásáról, régi műemléki épületeknél, ahol a homlokzat architektúrája, burkolata vagy díszítése nem takarható el szigetelő lapokkal, vagy szomszédjogi problémák miatt (tűzfalak, oldalhatáron álló épületek) kivitelezhetetlen. Ilyen esetekben csak a belső oldali hőszigetelés kerülhet szóba. Fontos szempontok azonban, a szigetelőanyagok tűzállósága, természetes alkotóelemei, stabil ellenálló kivitele és páratechnikai viselkedése.

A fenti problémákra megfelelő megoldást jelenthetnek a kálcium-szilikát alapanyagú hőszigetelő rendszerek.

A kapilláris anyagszerkezetből adódóan a Multipor lapok kiváló páraszabályzó tulajdonságúak,ennek köszönhetően alkalmazásukkal a belső oldali hőszigetelés párazáró réteg készítése nélkül is elkészíthető. A lakóterek falszerkezeteiben „normál” hőmérsékleti és páraviszonyok mellett, nem alakul ki páralecsapódás, így elkerülhető a penészedés megjelenése. A szigetelendő falszerkezetre történő teljes felületű ragasztással elkerülhető, hogy a hőszigetelő lap és a falszerkezet között un. „bezárt légrések” alakuljanak ki, ahol a pára összegyűlhet és a hideg falfelületen lecsapódhat. Emellett az alapanyagok és a Multipor habarcs lúgos közege is akadályozza a penészgombák elszaporodását. A páraszabályozó szerep megtartása érdekében fontos, hogy a ragasztás és az elsődleges felületképzés a termék páratechnikai tulajdonságaihoz is jól igazodó Multipor habarccsal,a végleges felületképzés (festés) pedig kellően páraáteresztő, ásványi alapú anyagokkal
történjen.

Látogasson el a www.hoszigetelesbelulrol.hu új weboldalunkra, ahol megnézheti kivitelezési filmünket, kiszámíthatja kalkulátorunk segítségével megtakarításait, továbbá részt vehet tavaszi nyereményjátékunkban, ahol megnyerheti lakása belső oldali hőszigetelését is.