Energiatakarékos tetőtérszigetelés

Energiatakarékos szigetelés a komfortos, élhető tetőterekért

Ursa uralitaHa hideg belső falfelületeket, nedvesedést, penészedést észlelünk a lakótérben, akkor a jelenség hátterében komoly hőszigetelés- és páratechnikai hibák sokasága áll. Ez azonban orvosolható!

Régen sok olyan tetőtér készült, amelyben nyáron elviselhetetlen a meleg, télen pedig kifűthetetlen. A mai műszaki követelményekhez viszonyítva sokszor rossz szigetelőképességű és kis vastagságú (10 cm) anyagot építettek be egyetlen rétegben a szarufák között. Mivel a fa igen rossz szigetelő, a szarufáknál vonalmenti hőhidak keletkeztek. A belső burkolat mögött gyakran láthatunk teljesen más célra gyártott mezőgazdasági fóliákat, kátránypapírokat, ám ez páratechnikailag egyáltalán nem megfelelő.
A szakszerűtlen kivitelezés is komoly probléma: a fóliaátlapolások leragasztásának és a fóliák csatlakozó szerkezetekhez való hozzáragasztásának teljes hiánya; a belső páratechnikai fólia elektromos vezetékek általi átlyukasztása.Ezek mind hideg belső falfelületeket és nedvesedést, penészesedést idéznek elő! Kívül gyakori hiba, hogy nincs ellenléc a cseréptartó lécek alatt, így átszellőztetett légrés sincs kialakítva. Ha van is légrés, akkor sincs biztosítva az eresz vonalában és a tetőgerinc környékén a megfelelő be- ill. kiszellőzés: a levegő nem tud keringeni, hogy nyáron hűtse a felforrósodott fedés alatti légteret és a szerkezetet. Télen ha bejut a porhó és a csapadék, akadályoztatott lefolyásuk miatt a cseréptartó lécek elkorhadhatnak azokon a pontokon, ahol felülnek a szarufára. A fedés megcsúszhat az eresz irányába és be is szakadhat.

AZ URSA SZAKEMBEREI KIFEJLESZTETTEK EGY INNOVATÍV TETŐFELÚJÍTÁSI* MEGOLDÁST:

Amennyiben a problémákat együttesen és véglegesen szeretnénk megszüntetni, a rétegrendek újbóli kialakítása szükséges, mely kívülről valósítható meg. Az URSA ásványgyapot, XPS és SECO termékeinek kombinált alkalmazásával olyan tetőteret alakíthatunk ki, amellyel hosszú távra teremthetjük meg minden évszakban a megfelelő komfortérzetet a lakótérben.
A belső oldalra párafékező SECO fólia kerül, a meglévő szarufákat pedig URSA hőhídmentesítő és teherátadó XPS bakok segítségével magasítjuk. A magasított szarufaközökbe építjük be az URSA ásványgyapot szigetelőanyagot.

Előnyök:

  • Lakható tetőtér a felújítási munkálatok alatt is
  • Végleges problémamegoldás: épületfi zikailag helyére kerülnek a páratechnikai rétegek
  • Komplex: szarufa-magasítás+hőszigetelés+alátétfólia
  • XPS bakok: minimálisra csökken a szarufa vonalmenti hőhídhatása
  • Optimális ár-érték arány

* A komplex rétegrend új építés esetén is használható