Elnyert díjaink

2017

Idén is kiosztották az Év Családbarát Vállalata-díjat


Celanese, Metlife és PC Trade Systems a díjazottak között

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom immár ötödik alkalommal díjazta az Év Családbarát Vállalatait. A már hagyománynak számító gálán idén is kis-, közepes,- és nagyvállalatokat díjaztak. A fődíjak mellett Családbarát Vállalat címet és különdíjakat is kaptak a pályázó cégek.

A Budapest Music Centerben megrendezett gálán köszöntötte a vendégeket Skrabski Fruzsina, a Mozgalom elnöke, majd köszöntőt mondott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.  Kihangsúlyozta, hogy a munkavállalás az egyén és a közösség életminősége szempontjából is kiemelendő és bejelentette, hogy december elejétől megkezdi működését a Kopp Mária nevével fémjelzett KINCS (Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért).

A felszólalók között volt őexc. Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete is, aki a technológiai  forradalom nyújtotta lehetőségeket kiemelve beszélt az Egyesült Királyság legjobb gyakorlatáról: kiemelte azokat a szabályokat, melyek az elmúlt években lehetővé tették, hogy a munkáltatók biztosítsák alkalmazottaik számára a munka és magánélet közti egyensúlyt.

A Mozgalom Mentorszervezetei közül a K&H Bank és a BT ROC képviselői is megosztották gondolataikat. Beke Lajos, a K&H vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a felelősségteljes gondolkodás a vállalatok számára kifejezetten fontos. Szabó Zoltán, a BT ROC ügyvezető igazgatója pedig kihangsúlyozta, hogy mentorszervezetként azon dolgoznak, hogy minél több vállalat követhesse példájukat és váljon családbaráttá.

Majd videón keresztül üzent a Gála jelenlévőinek: Csíkszentmihályi Mihály pszichológus professzor. Kiemelte, hogy a dolgozók igényeit figyelembe vevő munkáltatói hozzáállás nemcsak a munkavállalók életminőségét javítja, hanem a vállalat profitabilitását is növeli. A professzor jó kívánságait fejezte ki a Mozgalomnak.

Végezetül Novák Katalin, államtitkár asszony köszöntötte a díjazottakat és hangsúlyozta, hogy a Minisztérium továbbiakban is támogatja a családbarát civil kezdeményezéseket.

A zsűri a díjak odaítélésekor több szempontot is figyelembe vett: a cégeket nem statikusan, hanem lineáris fejlődése mentén vizsgálja. Nagyon lényeges elvárás a pályázó cégek felé, hogy mind szervezeti szinten, mind vezetési stratégiában megjelenjen az ember- és családbarát szemlélet, szervezeti kultúrájának része legyen a munka-magánélet egyensúly fenntarthatósága, és éljen az atipikus vagy rugalmasabb munkaszervezési formákkal. A cégvezetés felé elvárás, hogy folyamatos interakcióban álljon a munkatársakkal, valódi párbeszédre adjon lehetőséget és olyan változtatásokat foganatosítson, melyek a munkavállalók igényeit is figyelembe veszik. Vizsgálódás tárgyát képezi, hogy a szervezet elkötelezett-e abban, hogy innovatív módon fejlessze a családbarát működését, figyelembe véve a környező trendeket. A saját szektorában példaértékű, innovatív kezdeményezéseket a zsűri szinte minden esetben kiemeli és támogatja.

Díjazottak 2017-ben:

Nagyvállalat kategória:Celanese Magyarország Kft.
A Celanese kismamákat támogató programjával emelkedett ki a pályázók közül. A várandós munkavállaló náluk minden információt és segítséget megkap a gyermekvárás időszakában, illetve a visszatérés előtt és alatt is. A dolgozókat ezentúl az irodában gyümölcsökkel, vitaminokkal és motivációs előadásokkal támogatják, hogy testben és lélekben is erősek tudjanak maradni, s ne csak a munkahelyükön, de otthon is helyt tudjanak állni.

Közepes vállalat kategória: Metlife Zrt.
A kismamák támogatására a MetLife is nagy hangsúly fektet. A cég a kismamáknak szóló programjával érdemelte ki az Év Családbarát Vállalata-díjat. A MetLife számos családbarát intézkedése közül érdemes kiemelni a Buddy programot, melyben az újszülött mellől visszatérő munkavállalók mellé támogató személyeket rendelnek a szervezetből.

Kisvállalat kategória: PC Trade Systems Kft.
A vállalat rácáfolt arra a tévhitre, hogy igazán hasznos családbarát intézkedéseket csak nagyvállalatok tudnak hozni. A munkavállalók 75%-a fiatal férfi, ezért a férfiak (apák) szempontjait is figyelembe veszik. A munka és magánélet összeghangolása férfi-szemszögből kerül feldolgozásra workshopokon, ahol olyan kérdésekről beszélgetnek közösen, mint a párkapcsolat tartóssága, családon belüli munkamegosztás, időhiány kezelése a családon belül, apaszerep – férfiszerep elvárások, jó apává válás. Mindezek a programok a munkavállalók közösséggé válását segítik, mélyítik a személyközi kapcsolatokat.

Különdíj:
Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft
. a „Return to Work – Lendüljön Újra Munkába” programért.

Családbarát vállalat címet kaptak 2017-ben:
BDO Magyarország,
BPO Audit Tax,
British Petrol – BP GBS Europe,
Budapest Bank Zrt.,
Diageo Kft.,
Egis Gyógyszergyár Zrt.,
Gallus Kft.,
HR Partner Consulting Kft.,
Lechner Nonprofit Kft.,
MAVIR Zrt.,
National Instruments – NI Hungary Kft.,
Profigram Kft.,
Prolan Zrt.,
RICOH Hungary Kft.,
Salva Vita Alapítvány,
SHS Kft.,
zent Kristóf Szakrendelő Közhasznú Nonprofit Kft.,
Új Ház Centrum SZ+C Stúdió Kft.

Videó különdíjat kapott a City Bank Europe plc.

 

 

 

2016.

Cégünk idén elnyerte a Legjobb Női Munkahely 2015 2. díját

Legjobb Női Munkahely 2015 2. díj

Legjobb Női Munkahely 2015 2. díj

Legjobb Női Munkahely 2015 2. díj

Legjobb Női Munkahely 2015 2. díj

Legjobb Női Munkahely 2015 2. díj


Cégünk elnyerte az Aon Hewitt Legjobb munkahely díjat 50-250 fő közötti vállalatok kategóriában.

Aon Legjobb Munkahely Díj 2016

Aon Hewitt Legjobb munkahely díj 2016.

Aon Hewitt Legjobb munkahely díj 2016.

2014.

csr-800

2013.

ÉMI M-A, G-A osztály:

EMI-2013-08-09

Energiahatékonysági Díj 2013

Bonyhád Bezerédj u. 39

Bonyhád Bezerédj u. 39

Bonyhád Fáy ltp. 25.

Bonyhád Fáy ltp. 25.

Kecskemét, Akadémia Krt. 29-31

Kecskemét, Akadémia Krt. 29-31

Emléklap Litvai Piroska részére

Egy kedves ügyféltől kapta Litvai Piroska kolléganőnk ezt az elismerő emléklapot. Köszönjük!

Emléklap Litvai Piroska részére

2012.

Magyar Termék Nagydíj

Budapest, 2012. szeptember 4. – Immár 15. alkalommal adták át a Magyar Termék NagydíjŸ kitüntetéseket, melyeket idén minden eddiginél több, összesen 53 pályázó 58 pályázata érdemelt ki. A pályázat célja idén is az, hogy elismerje és díjazza a kiváló minőségű Magyarországon gyártott, és forgalmazott termékeket, szolgáltatásokat, elősegítse a minőségtudatos szemléletet, valamint hogy a gyártók, termelők és szolgáltatók ösztönzésével emelje a fogyasztóvédelem általános szintjét. A díjazott termékek, szolgáltatások is alapját képezhetik annak az export offenzívának, mely hazánk gazdasági megerősödését célozza meg. A Magyar Termék NagydíjŸ pályázat keretében először adták át a Kárpát-medencéért Nívódíjat, a Kárpát–medencei térség együttműködésének ösztönzéséért és a gazdasági kapcsolatok erősítéséért. Emellett első alkalommal pályázhattak önálló kategóriában a segítséggel élők életminőségének javítását szolgáló termékekkel és szolgáltatásokkal. A nyertesek, a hagyományhoz híven, a Parlament Felsőházi Termében vehették át a kitüntetéseket. [tovább]

2012 - Magyar Termék Nagydíj díjátadó 2012 - Magyar Termék Nagydíj díjátadó 2012 - Magyar Termék Nagydíj díjátadó 2012 - Magyar Termék Nagydíj díjátadó

2012 - Magyar Termék Nagydíj díjátadó 2012 - Magyar Termék Nagydíj díjátadó 2012 - Magyar Termék Nagydíj díjátadó 2012 - Magyar Termék Nagydíj díjátadó

2012 - Magyar Termék Nagydíj díjátadó 2012 - Magyar Termék Nagydíj díjátadó 2012 - Magyar Termék Nagydíj díjátadó 2012 - Magyar Termék Nagydíj díjátadó

2012 - Magyar Termék Nagydíj díjátadó         2012 - Magyar Termék Nagydíj díjátadó

Magyar Termék Nagydíj díjátadó Magyar Termék Nagydíj díjátadó

2011.

“Üzleti Etikai Díj”

2011 - Üzleti Etikai Díj

2010.

“Tiszta, rendezett, virágos porta” díj

2010 - Tiszta, rendezett, virágos porta díj

2009.

“Szívbarát Munkahely” 1. díj (középvállalat kategóriában)

2009 - Szívbarát Munkahely díj 2009 - Szívbarát Munkahely díj 2009 - Szívbarát Munkahely díj

2008.

“Az Év Esélyteremtő Munkahelye 1. díj (kisvállalat kategóriában)

2008. "Az Év Esélyteremtő Munkahelye 1. díj

2008. május 15. a Zöld iroda 2008 versenyen, kisvállalat kategóriában 3. helyezés, valamint különdíj: a Legemberbarátibb iroda címen.

 2008 - Zöld iroda

2007

2007. augusztus 20.: Szekszárd Javáért

A Szekszárd Javáért kitüntető címet Szekszárd Megyei Jogú Város augusztus 20-i ünnepi közgyűlésén vette át Czank Géza ügyvezető

2007 - Szekszárd javáért

2007. május 15.: Családbarát Munkahely Díj

Szociális és Munkaügyi Minisztérium Családbarát Munkahely Díj 2007 (kisvállalkozás kategóriában)

2007 - Családbarát munkahely

Részletek itt

2001, 2002 és 2003-ban a helybeli expókon nyert “Legszebb stand” díjak,

2005 évben:

Tolna Megyei Kamarai Nívódíj és Dél-Dunántúli Regionális Kamarai Minőségdíj (kisvállalkozás kategóriában) “Év Vállalkozója” – VOSZ országos szervezet díja.

2005 - Tolna Megyei Kamarai Nívódíj2005 - Regionális Kamarai Minőségdíj2005 - Év Vállalkozója